25 Ağustos 2013 Pazar

Alçak Basınç Valfi

Vidalı kompresörlerde kullanılan, çekvalf görevi de gören bir parçadır. Bu parça içerisinde yay ve conta bulunmaktadır. Normal şartlarda kapalı olan bu valf tek taraflı geçişkenlik sağlar. Ancak, alçak basınç valfini çekvalften ayıran özelliği, yayın tansiyonu yenilene ve belirli bir basınca gelene kadar kapalı kalmasıdır.

Ne işe yarar?

Kompresör çalıştığı zaman içerisindeki yağın sistem içerisinde basınç oluşturularak devirdaim ettirilmesi ve vida üzerindeki emiş valfininin pompasının belirli bir basınçla açılması gerekir. Alçak basınç valfinin görevi kompresörün ilk çalıştığı sırada iç basıncını 1-2 bar yükseltmektir. Kompresör besleme deliğinde çekmiş olduğu havayı emiş valfini açmadan biriktirir ve iç basıncını bu şekilde kalkışta yükseltir. Yükseltilen bu 1-2 barlık basınç ile emiş grubunuzun pompasına hava gönderilir ve emiş valfiniz kontrollü bir şekilde açılır. Aynı zamanda 1-2 bar basınç ile kompresör içerisindeki yağ dolaşımı sağlanır.

Alçak basınç valfinin aynı zamanda tek yönlü geçişkenlik sağlayan bir valf olduğunu da söylemiştik. Yani, tesisatınıza gönderilmiş olan hava tekrardan kompresörünüze dönmez. Kompresörünüz 1-2 bar iç sistemini ayarladıktan sonra emiş grubu açılır ve kompresör tam yük çalışır. Alçak basınç valfi 1-2 bar basınca dayandıktan sonra yayın tansiyonu yenilir ve tesisata hava gönderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder